Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, November 12, 2012

Cerita susu Haseena lagi...


Segala puji buat Allah Yang Maha Esa... Dia lebih tahu hikmah di sebalik kejadian. Apa pulak kaitan dengan gambar diatas?

Ya, anak2 ummi... kejadian stok susu Haseena yang rosak dulu benar2 buat ummi terduduk, malah hampir putus semangat. 50 botol yang diisi dengan 4 oz (ada juga 5 oz, mungkin 5, 6 botol) susu ummi telah rosak akibat daripada kecuaian sendiri. Pintu freezer tak tutup rapat. Bila sampai rumah selepas mendapatkan rawatan Haseena di Tropicana, dada ummi benar2 sesak tatkala mata melihat susu ummi cair.

Mana daya Haseena nak menghabiskan dalam tempoh 24jam. Jadi ummi simpan juga susu tu dan kemudiannya dijadikan mandian Haseena. Baru2 ni ummi terbaca yang susu tu boleh dibuat dalam bentuk sabun.

Selepas kejadian tu ummi pula outstation, makanya jadual perahan tunggang langgang dek kerana waktu bertugas yang tak menentu. Ya, susu ummi 'merajuk'.

Sekarang ummi hanya pam hari ni untuk guna esok. Tempoh paling kritikal ialah bilamana ummi dan abah kena balik menghantar bekalan untuk Haseena. Bila malam, buat power pumping pula. Sampai ummi nekad beli pam untuk dapatkan balik kemeriahan susu badan. Alhamdulillah, susu ummi makin meningkat hasil tuaiannya sungguhpun tidak seperti dulu. Haseena pun macam faham je bila susu ummi sikit, dia tak minum banyak pun. Susu formula yang ummi standby tu tak bukak pun langsung.

Gambar kat atas tu ummi ambik pagi tadi. Nampak hasil yang kian meningkat ok, Alhamdulillah. Jadi,ummi pesan pada anak2 ummi supaya jangan patah semangat. Terus usaha sehinggalah berjaya.

No comments: