Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, October 29, 2013

Kisah tauladan daripada blog kenalan

Ilmu bukan hanya dikutip melalui buku atau guru sahaja, zaman serba canggih ni di mana-mana pun ilmu boleh kita kutip asalkan bukan ilmu yang terpesong. Pengalaman seseorang juga boleh menambahkan ilmu kita selain menjadikannya sebagai pengajaran dalam hidup.

Lalu, janganlah dibataskan sumber pencarian maklumat kita. Mana yang baik jadikan panduan, mana yang tidak jadikan sempadan. Dan, kita pun janganlah menilai orang lain hanya berdasarkan luarannya sahaja. Entah-entah orang yang kita pandang sinis tu lagi hebat ilmunya.

Sebenarnya sudah agak lama Ummi membelek blog yang satu ini. Ianya banyak memberikan pengajaran dan ilmu pengetahuan buat Ummi. Selain daripada mengikuti kisah Abang Naj Mi sendiri, Ummi dapat memahami sedikit sebanyak golongan seperti beliau. Syabas Abang Naj Mi kerana abang sangat berani berkongsi kisah demi kebaikan orang lain. Moga Allah melindungi kita semua dan terus dilimpahi taufik hidayahNya...

Berikut adalah salah satu kisah yang menarik untuk Ummi kongsikan. Tapi maaf ye, sebab Ummi tak pandai nak paste terus kisah Amir kat dalam blog ni. 

No comments: