Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 26, 2008

1tahun 5bulan 17hari...

Nawal sekarang sudah berusia 1 tahun 5 bulan 17 hari... Sekejap je rasanya anak abah dan ummi besar. Sekarang ni Nawal dah boleh berlari pun, . Kalau bercakap tu words yang jelas baru 2 patah. Nanak dan abah.... tu pun kadang2 ayah. Sampaikan nenek hairan, Nawal ni panggil abah atau ayah... Hehehe... Ummi, lagi la dia tak pandai nak cakap. Susah sket kut.

Kalau kat rumah time makan, mesti nak suap sendiri. Mula2 dulu berterabur habis nasi kat muka. Tapi sekarang dah ok. Dah banyak yang masuk mulut. Alhamdulillah... Seronok tengok Nawal makan.

Bila anak dah besar ni, soalan2 lazim pun selalu kedengaran di cuping telinga. Adiknya bila? Hehehe, kalau ikutkan hati memang nak menambah bilangan ahli tapi kalau boleh nak tunggu Nawal 2 tahun. Tapi... bape banyak tapi la ummi nak tulis ni. Ikutkan bahasa salah ni. Kalaulah rezeki Nawal nak dapat adik lebih awal, apa salahnya. Dapat plak boy, uhhhuuuuu.... senyum sampai telinga la jawabnya :p tak kisah la kan boy or girl, itu kan kurniaan Allah. Sejak sebelum mendirikan rumahtangga lagi ummi dah berazam nak menyusukan anak2 sehingga 2 tahun. Harap2nya keazaman itu menjadi kenyataan...

8 comments:

Dill-Cakes said...

Salam tuan rumah. Sibuk melayan anak?:-)

ummi said...

Biasa la En. Dill, ni baru sorang anak sebuknya mak ai... Klu dah bertambah bilangan lagi la terkejar sana terkejar sini...

chilun @ cik pau @ bibimie said...

uhuhu... nama anak u mcm penyanyi arab nawal zughbi. montelnyer dia...

ummi said...

Mmg nama Nawal tu diambil daripada nama penyanyi Arab tu tapi ktorg taknak Nawal jd penyanyi. Hehehe. Nawal : hadiah... hadiah kepada perkahwinan kami :p

Hanim Amron said...

hi, sy dr susuibu.com

http://www.susuibu.com/modules/newbb/viewtopic.php?viewmode=thread&topic_id=3981&forum=7

yg sedang mencari ibu-ibu yang sudi utk ditemubual.. via online (ceat&senang).. kalau ummiNawal sudi.. boleh la respond eh.. :D

Uncle Lee said...

Hello Ummi, just dropped in say hello.
Hey, saya suka the gambars of you and family. Good looking hubby too and really fabulous looking kids you have.
And that smile of yours? Boleh hantam back of bus when driving nampak you senyum like that.

Don't you dare smile at me when I'm driving, arhaaa ha ha.

Have a nice day Ummi, best regards, Lee.

Shais said...

salam,

Nawal dengan anak akak beza sebulan jer...sekarang nie time suka bercakap....ada masa sebutannya penuh kadang-kadang gelihati tengok kalau nak meniru orang dewasa bercakap.

::Umi Sufira:: said...

Hai UmmiNawal, salam kenal! Biasalah kan budak2 kejap je rasa dah besar..walhal masih terasa baru lagi mengandungkan depa harituh..hihi..BTW, Nawal makin tembam ler..