Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 3, 2008

3 kisah pahit

Ummi terbaca tag dalam blog Umi Sufira tentang 3 kisah pahit. Jadiknya, ummi pun teringin nak wat. Just nak share experience ngan kengkawan semer...
  1. Accident : sebenarnya banyak kali ummi accident, 5 kali (sehingga 3 Nov '08). Accident pertama masa ummi ikut mak sedara g mana ntah, tak ingat dah. G jenjalan kut, camne accident tu pun dah tak ingat dah. Masa tu, orang yang kena langgar tu siap masuk dalam kereta lagi melalui cermin depan. Ngeri...Accident kedua, jatuh drpd bas sekolah. Tergolek kt tepi jalan tp sempat lg fikir 'alamak tak sekolah la aku arini.' Sebabnya ummi ni suka sangat g sekolah masa dulu. Accident ketiga, jatuh motor n ummi jatuh tertiarap kat jalan cam superman. Nampak cam kelakar tapi sakit giler. Accident keempat, kaki tersepit kat pintu bas masa d UiTM Shah Alam. Terjingkit2 kaki sebab bas tu dah bergerak ke depan. Accident kelima, kena cium ngan kancil kat depan PWTC. Nak g interview lak tu.... Kesemua accident ni TELAH MENYEBABKAN TRAUMA YANG TERAMAT DAHSYAT. Semenjak 2 tahun ni la baru berani duk kat sebelah driver, tu pun sbb dh kawen. Ummi tau, terlalu lama masa yang diambil untuk memulihkan semangat dan keyakinan diri tapi ummi tetap akan berusaha untuk memulihkan keadaan diri...* Abang, hanya orang yang trauma je tau camne rasanya trauma tu. Tu la sebab saya takut sangat kalau abang pecut n lalu sebelah bas, lori dan pape kenderaan yang besar gedabak.
  2. Kena balun ngan ayah. Penah sekali tu ummi gaduh ngan adik pasal TV. Sorang nak tengok citer Melayu, sorang lagi nak tengok Hindustan. Gaduh punyer gaduh, ambik ko kena bantai kat belakang. Kesan daripada asyik kena balun, ummi jadi seorang yang sangat melindungi orang2 yang tersayang. Ummi tak kacau orang jadi orang jangan kacau ummi.
  3. Jenuh dah ummi fikir, tapi tak ingat. Nanti dah ingat ummi tulis balik ek...

Kepada sesape jua yang membaca kenangan pahit ummi ni, ummi nak pesan... tak semua kenangan pahit akan menjadi pahit selamanya. Cuma, untuk menghilangkan ia atau memaniskan kenangan itu bukanlah satu perkara yang mudah... Kenangan tetap kenangan...

1 comment:

::Umi Sufira:: said...

Umminawal, perghh kenangan pahit ummi lagi dasyat dari saya punya..hihi..especially tang accident tuh...memang trauma dibuatnya dahla 3 kali kena ek..tapi akan jadi manis sebabnya ia adalah sejarah dalam hidup kita..=D